Прясно анонсираният Meizu Zero е смартфон, който следва малко по-различен начин на представяне на своята функционалност. И по-конкретно той се различава от останалите смартфони с липсата си на бутони и портове.

Тялото му е керамично, а както вече отбелязахме, в него няма да откриете нито една „дупка“. Очаквано устройството разчита на eSIM, а не на подменящата се стандартна SIM карта, а зареждането се осъществява посредством безжични зарядни устройства.

Meizu Zero използва технологията mSound 2.0, която му позволява дисплеят да играе ролята на спийкър – тоест няма нужда и от специален отвор за колонка.

Наместо физически бутони телефонът използва „Странични виртуални бутони“, които би трябвало обаче да предлагат подобно на физическите бутони усещане при допир.

От друга страна Meizu Zero може да няма бутони и отвори, но предлага доста големи рамки, които убиват донякъде излъчването на иначе модерната му осанка. Amoled дисплеят от друга страна е с Ultra HD резолюция. Процесорът също е впечатляващ - Snapdragon 845, а устройството има IP68 сертификат за водоустойчивост.

Все още липсва информация кога и срещу каква сума ще се продава Meizu Zero. Вероятно ще разберем повече за любопитната нова слушалка на предстоящия MWC в Барселона в края на февруари.

„Теория на струните“: дали Вселената има цели 10 измерения?

---

Спечели Samsung Galaxy Note 9 в новата инициатива на Go Guide - Go Guide Awards

Тагове: