Броят на потребителите, които преминават от Android към iPhone, е най-голям през последните пет години. Според нов доклад на изследователската компания CIRP около 15% от купувачите в САЩ, които са закупили iPhone през 12-те месеца, приключващи през март 2023 г., съобщават, че са преминали от телефон с Android. От друга страна, около 83% от купувачите са съобщили, че вече са имали iPhone.

Според доклада това е 4% увеличение на броя на преминаващите към Android в сравнение с предходно регистрираната година, приключваща през март 2022 г. Фирмата е анализирала данните за покупките на iPhone за последните девет години, според които най-високият дял на преминаващите от Android към iPhone е бил 21% през 12-те месеца, приключващи през март 2016 г.

Освен това още през 2018 г. броят на новите потребители, преминали към Android, е бил 15%, тъй като през годините той е намалявал. Освен от Android останалите 1-2% от потребителите са извършили прехода си от базови телефони или са били първи собственици на iPhone.

"Смяната на мобилната операционна система се възприема като предизвикателство от собствениците на смартфони, така че лоялността към дадена операционна система остава много висока. Все пак смяната се случва и ние я проследяваме в нашите проучвания. През последните една-две години изглежда, че бившите потребители на Android съставляват все по-голям процент от купувачите на iPhone", казва CIRP в своя доклад.

iPhone на Apple запазва първото си място дори във времена, когато световният пазар на смартфони бележи спад. Неотдавна в последния си доклад за приходите компанията разкри, че през второто тримесечие подразделението за iPhone е реализирало приходи в размер на 51 млрд. долара. При това анализаторите обясняват увеличените продажби на iPhone с дълготрайността на устройствата на Apple и стабилността на нейната екосистема.

Снимка: Unsplash

Виж още: Google ще плати абсурдна сума за вашия iPhone, ако преминете към Pixel Fold

Тагове: