Миналата година Microsoft пусна първото си голямо приложение с изкуствен интелект, насочено към дизайна - Microsoft Designer, за щастливи потребители на настолни операционни системи. Сега компанията разширява обхвата му към мобилните телефони с пускането на приложение, което позволява на потребителите да използват силата на Microsoft AI директно през своите телефони.

Microsoft Designer вече е достъпен като безплатно приложение в Google Play Store за всички, но изглежда, че работи само на избрани телефони с Android. Към момента приложението не може да бъде инсталирано на някои таблети или най-добрите сгъваеми телефони, а според MSPowerUser приложението също няма да е винаги безплатно.

Но засега можете да изтеглите приложението и да използвате експертния опит на Microsoft в областта на изкуствения интелект, за да си помогнете в създаването на най-различни неща - от изображения, генерирани от изкуствен интелект, до публикации в социалните мрежи, допълнени със снимки, генерирани от изкуствен интелект.

В един от примерите може да накарате ИИ да генерира история в Instagram за предстоящо парти с пица. След това приложението ще ви даде няколко опции, от които можеше да се избере и да се донастрои с типични текстови подкани, за да се каже на задвижвания от DALL-E алгоритъм на Microsoft какво да създаде.

Microsoft твърди, че приложението може да се използва за почти всичко, свързано с дизайна, за което се сетите. Докато създавате нещата, изкуственият интелект на Microsoft дори ще предлага нови допълнения, свързани с това, което правите, като помага да се постигне по-професионално изглеждащ дизайн, отколкото бихте могли да създадете по друг начин.

Снимка: Unsplash/Microsoft

Виж още: Финландия въвежда дигитален паспорт за по-безпроблемно пътуване