Ако купувате домейни и обмисляте да стартирате собствен сайт, скоро ще трябва да бръкнете по-дълбоко в джобовете си. Организацията ICAN, която администрира интернет домейните от високо ниво, съвсем скоро ще вдигне цените на най-популярния домейн .com. Цените на този домейн бяха замразени още от времето на Барак Обама. Очаква се цената да скочи поетапно – сега и след 2026 г.     

Организацията отговаря за уникалните уеб адреси, наблюдава покупките и продажбите на тези домейни и е под шапката на министерство на търговията на САЩ.

От 2012 г. насам цената на .com домейна бе постоянните 7.85 долара. Съгласно новите правила обаче цените могат да нарастват на всеки четири години, без да имат таван.

Причината за това е желанието на администрацията на Тръмп да премахне инициативата на Обама. ICAN твърди, че по-високите постъпления ще помогнат за сигурността и стабилността на интернет. Решението е противоречиво и вече предизвиква различни спорове, но е вероятно да бъде прието, така че като всяко друго нещо тези дни и .com ще станат още по-скъпи.     

Виж още: Така ли ще изглежда най-добрият телефон с Android след две години? (СНИМКИ)

Тагове: