Ако някога сте изпращали съобщение в WhatsApp и веднага сте съжалявали за това, то сте наясно, че изтриването на съобщението и повторното му изпращане може да се окаже малък кошмар.

Единствената ви възможност е да изтриете всичко и да пренапишете съобщението изцяло или да го вмъкнете обратно в полето за съобщения, за да го редактирате. Но очевидно решението на този твърде често срещан проблем скоро ще бъде представено.

Според WABetaInfo WhatsApp скоро ще разполага с режим за редактиране, така че ще можете с лекота да се "отървете" от всички неудобни печатни грешки или да промените изцяло съобщението си. Съобщава се обаче, че подобно на функцията за изтриване за всички, новата функция ще бъде достъпна само за определен период от време - по-конкретно до 15 минути след изпращането на съобщението.

Новината за бутона за редактиране беше разкрита за първи път през миналото лято, когато WhatsApp заяви, че функцията е "в процес на разработка", но сега най-накрая получаваме някои намеци, че тя скоро може да стане факт. Един от тези намеци е под формата на изтекъл скрийншот, който може да показва как ще изглежда бутонът за редактиране. Той беше открит от WABetaInfo, които се заеха с мисията да разберат повече за новата функция преди нейното пускане.

Това предполага, че потребителите на WhatsApp ще трябва да натиснат надолу върху съобщението, за да се появи бутонът за редактиране, както е в момента при изтриване и препращане на съобщение.

Ако изберат да променят съдържанието на съобщението, другият потребител ще бъде информиран, че съобщението, което чете, е редактирано.

Все пак е добре да се отбележи, че това е просто изтекла предварителна информация за това как може да изглежда функцията, и нейната окончателна форма може да бъде напълно различна.

WhatsApp, което съществува от януари 2009 г., може също така да реши да не предоставя на потребителите възможността да редактират съобщенията си изобщо.

Ако искате да сте един от първите, които ще изпробват новата функция, ако тя се реализира, трябва да изтеглите бета-версията на WhatsApp. Тя е достъпна от магазина на Google Play, ако сте потребител на Android - просто превъртете надолу по страницата до Become a Beta Tester, след което изберете I'm in и join. Ако сте потребител на Apple, процесът е малко по-сложен, тъй като има ограничен брой възможности за бета-потребители.

Снимка: Unsplash

Виж още: Meta работи по AI събеседници за Instagram, Messenger и WhatsApp