Когато Apple представи новата функция, при която iPhone 14 може да идентифицира дали случайно не сте претърпели катастрофа, те най-вероятно не са и предполагали, че някой ще се опита да я тества в реални условия.  
YouTube каналът TechRax обаче изненада всички, когато направи точно това. Разчитайки на няколко „овехтели трошки“ и контролирана среда, възможностите на iPhone 14 бяха поставени на потребителски тест. За да бъдат избегнати каквито и да било потенциални заплахи, автомобилите бяха управлявани дистанционно, а самият смартфон - поставен на облегалката за глава на водача. След няколко секунди забавяне iPhone 14 показа екран, който казва: „Изглежда, че сте претърпели катастрофа, iPhone ще задейства Emergency SOS, ако не отговорите“. След още няколко секунди iPhone влезе в режим Emergency SOS, който задейства аларма и започва обратно броене от 10 секунди за извършване на спешно повикване, освен ако функцията за откриване на срив не бъде отменена.

За да се уверят, че техният тест е убедителен, TechRax симулира втора автомобилна катастрофа, която този път отвори въздушните възглавници и смачка предната част на колата. Режим Emergency SOS отново беше задействан, а изводът е един: функцията е тествана и работи успешно, така че няма нужда вие да се уверите в това от първо лице.  

Снимки: Unsplash

Виж още: Силните продажби на iPhone 14 Pro може да дадат на Apple до 60% от пазара на скъпи телефони