А1 стартира иновативна платформа за телевизионно съдържание в България – А1 Xplore TV. Новата услуга e революционна за пазара на платена телевизия, като предлага редица подобрения и внедрява нови функционалности. Със стартирането на услугата първоначално ще се предлагат пет тв канала в 4К Ultra HD с разнообразна тематика за почитателите на научнопопулярно съдържание, пътуване и лайфстайл, здравословен начин на живот и мода.

A1 Xplore TV идва с улеснено и интуитивно тв меню, базирано на приложения. С него търсенето на предпочитано предаване, любим филм или актьор става бързо и лесно, без да е необходим преглед на програмата. С помощта на изкуствен интелект ще бъдат предлагани персонализирани препоръки спрямо интересите на зрителя. Така с течение на времето платформата ще извежда на преден план съдържание, съобразено с клиентските предпочитания, улеснявайки техния избор.

Специално създадената видеотека ще включва редица хитови филми от големия екран. По този начин киноманите, които предпочитат удобството на домашната атмосфера, ще имат шанса да гледат най-новите заглавия малко след тяхната поява в киносалоните.

С новата тв платформа А1 дава възможност на още повече клиенти да се възползват от най-харесваните интерактивни функции, като спиране на пауза, връщане и гледане на минали предавания на над 130 канала и до 7 дни назад. В зависимост от своя план клиентите на A1 Xplore TV могат да получат достъп до над 210 канала, 63 от които в HD качество.

A1 Xplore TV може да се гледа на смарт телефон или таблет чрез изцяло обновеното приложение за онлайн телевизия – A1 Xplore TV GO. Друга иновация на платформата е фактът, че тя се синхронизира между отделните устройства. По този начин, ако потребителят гледа сутрешен блок на своя телевизор преди работа, когато включи A1 Xplore TV GO на своя смартфон в метрото, ще може да продължи гледането на предаването от момента, в който е изгасил телевизора у дома.

Новата платформа ще е достъпна за клиентите на А1 от 1 октомври 2019 г. и може да се заяви както в магазините на компанията, така и онлайн.

Вижте още: А1 въвежда изключително модерна услуга за онлайн магазина си