Polaroid Originals обявиха първия си принтер за снимки – Polaroid Lab, който ви позволява да изкарвате в хартиен вариант моментално снимки от телефона ви. Устройството е нова версия на Impossible Project’s Instant Lab отпреди 7 години, има вградена камера с 3 лещи, с която снима снимките от екрана на телефона ви, след което ги прави в подходящ размер и ги принтира. Работи с iPhone 6 и нагоре и „повечето Android устройства“. Зарежда се чрез Micro USB и според Polaroid един пълен заряд е достатъчен за месец ползване. Цената му ще е $100, когато излезе по-късно тази година, и ще работи с всякакви ленти освен SX-70.

За да използвате устройството, ще ви е нужно Polaroid Originals приложението, откъдето може да настройвате и неща като цветова гама и контраст на изображенията. В бета-версията не е показано как влияят тези настройки на снимката и само може да се гадае (не е ясно дали това ще се промени след официалното пускане на приложението). Може да бъде направен и колаж, като разделите една снимка на до девет отделни принта, но белите рамки пречат при предаването на чувство за цялост.

Polaroid Lab предлага и функция, която вече сме виждали при други подобни принтери. Може да сканирате видео и да го изкарате на снимка, а ако насочите приложението към снимката, ще може да гледате видеото на телефона си благодарение на AR. Като цяло идеята за подобно устройство е готина, но едва ли снимането на екрана е най-добрият начин да се извади снимка. Може би опция за свързване чрез Bluetooth или дори кабел щеше да е по-добра.

Вижте още: Новите анонси от Canon