Canon представи два нови високоскоростни фотоапарата с висока резолюция – един DSLR и един безогледален модел. Единият нов продукт е подходящ за всеки фотограф – EOS 90D е бърз и надежден DSLR модел със здраво тяло в позната форма, идеален за снимане на спорт и дива природа. За ежедневието Canon представи EOS M6 Mark II – компактен, но мощен безогледален модел, подходящ за фотографи в движение и заснемащ красиви и резки изображения. Анонсираните продукти надграждат популярните EOS 80D и безогледалния EOS M6 на Canon, за да обогатят избора за фотолюбителите.

EOS 90D запечатва 10 кадъра в секунда с проследяващ автоматичен фокус и 11 кадъра в секунда в режим Live View. Оптичният визьор осигурява бърза реакция при заснемане на диви животни, като например птици в полет, а интелигентна функция позволява композиране с насложени настройки на снимане. Когато обектите се движат бързо и непредвидимо, високата кадрова честота от 58 кад./сек за JPEG (L) снимки в серия позволява на фотографите да заснемат множество изображения, от които да избират. EOS 90D използва батерия с повишен капацитет, достатъчен за до 1300 снимки (стандарт CIPA), което позволява на фотолюбителите да снимат цял ден, без да се безпокоят за заряда.

Прочети още: 3100 карата съвършенство: Rolls Royce Cullinan (Видео ревю)

Безогледалният EOS M6 Mark II постига кадрова честота от 14 кад./сек и изумителните 30 кад./сек за RAW снимки в серия (с проследяващ автоматичен фокус и в двата режима) – бърз и компактен фотоапарат, чрез който фотолюбителите могат да заснемат дори най-неочакваното. За да предостави на фотографите върхови възможности за улавяне на спонтанни моменти, този най-нов безогледален фотоапарат на Canon поддържа 80 кад./сек за JPEG (L) снимки в серия при използване на карти UHS-II. Наред с това функцията "Клин на фокуса" при тези два модела улеснява постигането на по-голяма дълбочина на рязкост чрез комбиниране на няколко кадъра чрез софтуера на Canon – DPP.

И двата фотоапарата използват нов 32.5-мегапикселов APS-C CMOS сензор, който постига резолюцията на пълнокадров сензор заедно с допълнителното предимство на по-тесния зрителен ъгъл благодарение на размера APS-C. Оборудвани с процесор DIGIC 8, и двата нови модела разполагат с най-новите функции на гамата EOS – това дава на фотографите повече свобода, те могат по-лесно да изрязват творчеството си и да заснемат изображения с безпрецедентна детайлност. Процесорът позволява и използването на функции за корекция на обектива, включително "Цифрово оптимизиране на обектива" и "Корекция на дифракцията", които създават отлични изображения още при заснемането им. С невероятното качество на RAW изображенията и с функциите WiFi и Bluetooth авторите на съдържание могат да споделят изображения директно в социалните мрежи, създавайки впечатляващо съдържание в реално време. За заснемането на ясни и реалистични снимки, запечатали естествените мимики и движения, Canon е оборудвал и двата фотоапарата с бърза и прецизна функция за проследяващ фокус на очите на обекта. При EOS 90D тази функция е съчетана с 220 000-пикселов RGB+IR измерващ сензор с разпознаване на пулсираща светлина за надеждно разпознаване на лица и по-добър контрол върху общата експонация. Благодарение на високата ISO чувствителност от 100 до 25 600 този нов сензор постига по-висока резолюция, без да влошава качеството на снимката в условия на слаба светлина. В сравнение с предходния модел EOS M6, EOS M6 Mark II фокусира при EV-5 с обективи с отвор на диафрагмата f/1.4 или по-голям – за постигане на добри резултати дори в облачна лунна нощ, както и, разбира се, във вътрешността на сгради или на сянка.

Очакваме съвсем скоро да научим точната премиерна дата и цени за България.