С един от последните си ъпдейти Spotify добавиха анимирани видео тапети за фон към някои от албумите в услугата си. Новата опция се нарича Canvas и слава богу, че е просто опция, а не задължителна „екстра“.
Понеже дори да оставим настрана въпроса с увеличения трафик на данни за зареждане и екстра батерията, която те хабят (за които от Spotify се кълнат на килимче, че ставало дума за „пренебрежимо малко“), движещите се шарении са чисто и просто досадни.

Освен това в много случаи тотално блокират контролите за управление на песента, при което виждаш на екрана само мърдаща анимация и никаква възможност да спреш парчето или да превъртиш напред.
Макар все още да са налични само за част от албумите в Spotify, Canvas вече успяха да скъсат нервите на достатъчно потребители, че те да започнат гневно да търсят в уеб решение как да се отърват от тях.

За щастие, както казахме – Canvas все още са само опция, т.е. могат да се изключат. За целта, ако използвате iOS устройство, стартирайте Spotify приложението, докоснете зъбното колело в горния десен ъгъл, за да отворите менюто с настройки. Изберете Playback, превъртете надолу и намерете опцията Canvas, след което просто я изключете. Ако използвате Android, процедурата е подобна, само дето опцията за деактивиране на Canvas е по-надолу в менюто Settings.

Силно се надяваме тази „екстра“ да си остане „екстра“ и на Spotify да не им хрумне да я направят перманентна част от услугата си.

10 важни неща, които трябва да знаете за вашето Windows PC

Тагове: