Независимо дали има дъжд или слънце, нов чифт безжични слушалки със слънчево захранване от Adidas ви осигурява винаги музика. Спортната марка се обедини със Zound Industries, за да направи слушалките Adidas RPT-02 SOL, които могат да се зареждат с естествена или изкуствена светлина. Бяхме приятно изненадани от лансираните преди това RPT-01 на Adidas, които разполагат с 40 часа безжично възпроизвеждане. По-новата линия има почти идентичен дизайн, но обещава двойно по-дълго време за възпроизвеждане - 80 часа - да не говорим за възможността за зареждане по всяко време на деня. Също така е изработена от комбинация от рециклирана пластмаса и найлон.

Лентата за глава на RPT-02 SOL е изработена от изключително гъвкав материал със светлинни клетки от шведската компания за соларни технологии Exeger, наречен Powerfoyle. Материалът на слънчевите клетки може да бъде ситопечатан върху пластмаса, което позволява голямо разнообразие от приложения - всичко от стени през автомобили до потребителска електроника. За разлика от по-старите видове слънчеви клетки, които се нуждаят от силен и постоянен източник на естествена светлина, Powerfoyle може да зарежда при различни светлинни условия. Други компании са правили захранвани със слънчева енергия слушалки и преди, така че RPT-02 не са първите с тази функция, но те все още са сравнително необичайни.

RPT-02 не са водоустойчиви, но имат рейтинг IPX4, така че може да се справят с пот и пръски от банята, море или езеро. Слушалките разполагат с вградени контроли за смяна на песни или сила на звука, а има и индикатор, който помага да се намери най-добрата светлина за зареждане. И ако всичко останало се провали, джаджата включва USB-C порт. RPT-02 SOL се продават за 229 долара и ще бъдат достъпни за покупка онлайн от 23 август.

Снимка: Adidas

Виж още: Най-добрите технологични продукти от наградите EISA за 2022-2023 година вече са известни - ето кои са те!