Наследникът на Moto Edge X30 на Motorola се появи на официален китайски сайт за сертифициране. Профилът навлиза почти в пълни подробности относно спецификациите на неиздадения телефон.

Китайският еквивалент на американския регулатор FCC, който е TENAA, публикува списък на своя уебсайт за сертифициране преди няколко дни. Първоначално описанието изглежда показва няколко изображения на Moto Edge X40 заедно с някои подробности. Според Phone Arena изглежда, че профилът е актуализиран, за да включва почти целия списък със спецификации.

Очевидно Edge X40 - номер на модела XT2301 - ще работи на все още непуснатия Snapdragon 8 Gen 2. Това ще направи Motorola първата компания, която ще разкрие и пусне регионално телефон със системата от следващо поколение чип. Документите също разкриват 6.67-инчов леко извит OLED екран с 2400 x 1080 пиксела резолюция и 144 Hz честота на опресняване.

Преминавайки към размерите, в описанието се твърди, че устройството е с тегло 196 г и размерите му са 161.3 x 73.9 x 8.5 мм. Тези параметри са малко по-различни от размерите на Edge X30. Друго сходство е настройката на камерата - изглежда, че при Edge X40 тя все още ще е с троен сензор. Има обаче една разлика и това е телефото камерата. Докато основната камера и ултрашироката камера ще запазят своите 50 MP, телефото сензорът се очаква да се увеличи от 2 MP на 12 MP.

Освен това изглежда, че телефонът ще предлага 512 GB памет и 18 GB RAM. И накрая, новият модел се очаква да има капацитет на батерията някъде между 4500 и 5000 mAh.

Миналогодишният Moto Edge X30 вдъхнови разработването на Motorola Edge Plus (2022) и може би сегашната информация ще се използва за информиране на развитието на Motorola Edge Plus (2023).

Ако тези спецификации останат почти същите за предстоящия Edge Plus (2023), това ще бъде донякъде подобрение спрямо тазгодишния модел, като голямата разлика ще бъде чипът Snapdragon 8 Gen 2.

Снимка: Unsplash

Виж още: Motorola Razr 2022 вече е достъпен в Европа, напускайки за пръв път Китай