От днес Samsung пуска на пазара в България Galaxy Z Flip. Както в световен мащаб, така и за българския пазар броят на устройствата е ограничен. Броени дни след световната премиера на мобилното устройство от ново поколение потребителите у нас ще могат да се докоснат до ексклузивния телефон.

Galaxy Z Flip се сгъва до размера на портфейл, така че лесно да се събере в джоб. Когато е затворен, е с размер на длан. Когато се отвори, размерът на екрана му почти се удвоява, за да разкрие зашеметяващ 6.7-инчов дисплей. Смартфонът разполага с Infinity Flex дисплей с патентованото ултратънко стъкло (UTG) на Samsung. Центрираното изрязване на дисплея означава също, че няма прорез в горната част и никакъв повод за разсейване на погледа. За пръв път Samsung въвежда в свое устройство съотношение на екрана - 21:9.

Скритата панта (Hideaway Hinge) на Galaxy Z Flip е подкрепена от двоен CAM механизъм - малък, но изискано проектиран, за да гарантира, че всяко завъртане и сгъване е гладко и стабилно. Сгъваемият телефон да остане отворен под различни ъгли, като екран на лаптоп. Системата със скрита панта също интегрира новата технология на Samsung против замърсяване, която използва найлонови влакна, изработени чрез специална технология, за да отблъсква замърсявания и прах.

Samsung работи в тясно сътрудничество с Google, за да създаде Flex режим. Когато устройството е свободно стоящо, дисплеят автоматично се разделя на два екрана, така че можеш лесно да преглеждаш изображения, съдържание или видеоклипове в горната половина на дисплея и да ги контролираш в долната половина.

Galaxy Z Flip може да стои самостоятелно върху равна повърхност. Това позволява създаването на съдържание за социалните медии от най-добрия ъгъл, със свободни ръце и без да е необходим статив. Нощният режим несъмнено също се облагодетелства от тази функция.

В затворен режим може бързо да бъдат заснемани висококачествени селфита с една ръка, като се използва основната камера, без да бъде отварян телефонът. 

Galaxy Z Flip вече се предлага в България в лимитирани бройки и в два цвята: огледално лилаво и огледално черно, от 21 февруари 2020 г. на цена от 2899 лв. в търговската мрежа.

Вижте още: Технологията зад Galaxy Z Flip скоро и в други гъвкави телефони