След като са провели "множество разговори" с компании от веригата за доставки на Apple тази седмица, анализаторите на Barclays Блейн Къртис и Том О'Мали смятат, че е малко вероятно Apple да пусне четвърто поколение iPhone SE през 2024 г.

В изследователска бележка, споделена с MacRumors, анализаторите твърдят, че решението на Apple да не пуска нов iPhone SE през следващата година може да означава, че според слуховете вътрешният 5G модем на компанията няма да бъде готов скоро, което би било от полза за съществуващия доставчик на модеми за iPhone на Apple - Qualcomm. Съобщава се, че Apple планира свой собствен модем поне от 2018 г., а през 2019 г. придоби по-голямата част от бизнеса с модеми за смартфони на Intel.

През април анализаторът на TF International Securities Минг-Чи Куо заяви, че масовото производство на модема на Apple ще започне най-рано през 2025 г., което предполага, че дори моделите iPhone 16, пуснати на пазара по-късно през следващата година, ще продължат да използват модеми на Qualcomm.

По-рано Куо твърдеше, че следващият iPhone SE ще има подобен дизайн като стандартния модел iPhone 14, пуснат миналата година, като предполагаше, че устройството ще бъде оборудвано с 6.1-инчов OLED дисплей и Face ID. Не е напълно ясно дали Apple ще продължи да пуска това устройство с модем на Qualcomm в някакъв момент.

Настоящият iPhone SE беше пуснат на пазара през март 2022 г. с 4.7-инчов LCD дисплей, Touch ID, 5G, 12-мегапикселова задна камера и чип A15 Bionic. Цената му започва от 429 долара в САЩ и е един от по-достъпните модели iPhone на Apple. Първото и второто поколение iPhone SE бяха пуснати на пазара съответно през 2016 г. и 2020 г.

Снимка: Unsplash

Виж още: Как да разпознаете приложение, на което не трябва да вярвате? 

 

Тагове: