Гигантът в стрийминга Netflix промени дизайна на приложенията си за iOS и Android. Той въвежда нова функция, наречена My Netflix, която има за цел да спести време на потребителите, когато се опитват да намерят нещо за гледане.

Можете да намерите My Netflix в долния десен ъгъл на актуализираното приложение. Това е специално пространство, в което се намират различни неща, като например изтеглените епизоди, запазените напомняния, които сте задали, и продукциите, които гледате в момента или сте гледали в миналото.

В My Netflix се показват и филмите и телевизионните предавания, за които сте дали палец нагоре. Много от тези неща вече присъстваха, но бяха разпръснати на различни места в приложението. Сега My Netflix твърди, че е "едно място, съобразено с вас, с лесни преки пътища, които ви помагат да изберете какво искате да гледате", пише компанията в публикация в блога.

"Когато сте в движение с телефона си, отидете директно в My Netflix, където можете бързо да изберете нещо, което сте запазили или изтеглили, за да гледате. Все още можете да посещавате раздела Home и други раздели на приложението, за да откриете пълния ни каталог от сериали и филми", гласи описанието.

Опцията My Netflix вече е налична в iOS, а в началото на август ще се появи и в Android. Актуализацията на функцията идва скоро след като гигантът за стрийминг наложи ограничения върху начина, по който хората могат да използват услугата му. Ограничението му за споделяне на пароли, което изглежда работи, вече е разширено до над 100 държави.

Според докладите ограниченията на паролите не са имали отрицателен ефект върху Netflix и компанията е привлякла над 5.9 милиона нови абонати през второто тримесечие на 2023 г. Освен това Netflix премахна и своя основен план без реклами в САЩ и Великобритания, след като по-рано тази година го спря в Канада.

Снимка: Unsplash

Виж още: Netflix пренася битката срещу споделените пароли на глобално ниво