Netflix предприема широкомащабни мерки за ограничаване на споделянето на пароли. От днес ограниченията ще бъдат въведени в почти всички останали държави, в които платформата работи.

Компанията съобщава, че е добавила 5.9 млн. абонати през второто тримесечие на тази година, след като е въвела платеното споделяне на пароли в над 100 държави. Останалите части на света, включително пазари като Индия, сега ще бъдат включени в схемата. Netflix ще започне да изпраща имейли на абонатите в тези региони за новите ограничения за споделяне на пароли. Така че, ако живеете в страна, в която споделянето на пароли все още е разрешено, може би ще искате да следите пощенската си кутия за лоши новини от Netflix.

За да се влошат още повече нещата, Netflix заяви, че няма да въведе нови планове за подакаунти в много държави. На пазари като САЩ и Канада абонатите на Netflix могат да плащат и да добавят допълнителен член към акаунта си.

"На тези пазари няма да предлагаме опция за допълнителен член, като се има предвид, че наскоро намалихме цените в голям брой от тези страни (например Индонезия, Хърватия, Кения и Индия), а проникването е все още сравнително ниско в много от тях, така че имаме достатъчно възможности за действие, без да създаваме допълнителна сложност. Домакинствата, които заемат Netflix, ще могат да прехвърлят съществуващите профили към нови и съществуващи акаунти", заявиха от компанията.

По същество Netflix казва, че ако живеете в държава, в която услугата е сравнително по-евтина, отколкото в други части на света, няма да имате възможност да добавите допълнителен член към акаунта си в Netflix, дори ако нямате нищо против да плащате малко повече за това улеснение. Ако някой извън вашето домакинство в момента е включен в плана ви за Netflix, той просто ще трябва да създаде нов акаунт за себе си или да прехвърли профила си в друг съществуващ акаунт там, където живее.

Снимка: Unsplash

Виж още: Защо популярността на ChatGPT намалява?

 

Тагове:
Още от Play