Шефът на Nvidia Дженсън Хуанг вярва, че продължаващият успех на геймърските лаптопи на компанията означава, че те ще станат еквивалента на нова геймърска конзола и ако бъдещите поколения видеокарти на Nvidia са също толкова добри, тези лаптопи ще се превърнат в „най-добрите конзоли на света“.

„Бизнесът ни с лаптопи отчита растеж за осмо поредно тримесечие и на практика се превърна в нова геймърска категория“, споделя шефът на Nvidia пред инвеститори.

Геймърските приходи на Nvidia са скочили с цели 56 процента през 2019 г., достигайки 1.5 милиарда долара. Голяма част от тях се падат на силните продажби на лаптопи, оборудвани с графичните ускорители Nvidia GeForce. Всъщност те са толкова силни, че Хуанг вярва, че геймърските лаптопи на Nvidia ще задминат Xbox, PlayStation и Switch, за да станат най-голямата „геймърска конзолна платформа в света“.

„Причината за това е, че по света има повече хора с лаптопи, отколкото има с конкурентни устройства. Фактът, че успяхме да поберем RTX технологията в толкова тънък профил, е невероятен“, продължава шефът на Nvidia.

Думите му са любопитни, имайки предвид, че за 2019 г. са продадени не повече от 20 милиона геймърски лаптопа, при това с чипове както на Nvidia, така и на AMD. За сравнение по света вече има 106 милиона PS4 конзоли и 52 милиона Nintendo Switch такива. Microsoft също е продал около 50 милиона Xbox One конзоли.

Виж още: Най-добрите книги по видеоигри

Тагове: