PlayStation 4 на Sony се превърна във втората най-продавана конзола за всички времена, надминавайки оригиналната PlayStation, която продаде 102.5 милиона бройки. Sony заяви, че е продала 2.8 милиона PS4 през това тримесечие (включително PS4 Pro), над 100-те милиона бройки, които удари през последното тримесечие. Това е значително по-малко (1.1 милиона единици) от миналата година, но беше достатъчно, за да достигне до 102.8 милиона, точно над оригиналния PS. Не е вероятно обаче някога да доближи краля PS2, който продаде 155 милиона бройки.

Спадът на продажбите говори доста ясно за това, че PlayStation 4 е към края на живота си. Не намаляват само продажбите на единица продукция, но и приходите от игрите са спаднали като цяло със 17% и 35% съответно през 2018 г. Sony очаква продажбите на PS4 през 2019 г. да бъдат по-малко, отколкото първоначално прогнозираше, приблизително с 1.5 милиона единици.

Продажбите за празничния сезон също може да не се окажат големи в сравнение с миналата година, като се има предвид, че Sony обяви, че PlayStation 5 ще пристигне за празничния сезон на 2020 г. Вместо това купувачите могат да отидат на пазар за повече PS4 игри, тъй като те ще бъдат съвместими с новата конзола. Предстоящите PS4 заглавия включват Death Stranding, The Last of Us 2 и Shenmue III.

Като цяло Sony отбеляза лек спад на продажбите (3 процента) спрямо същото тримесечие миналата година, но записа рекордна печалба от 279 милиарда йени (2.56 милиарда долара). Докато игрите вървяха надолу, повечето от другите подразделения се представиха малко по-добре (с изключение на едно, познайте кое - мобилното). Sony Pictures реализира печалба от 1.75 милиарда долара на крилете на Spider-Man: Far from Home, а продажбите на музика са нараснали с 8 процента.

Виж още: Sony нарече PS5 най-бързата конзола в света!

 

Тагове: