Преминаването на Apple към USB-C отвори "кутията на Пандора" за неща, които можете да правите с iPhone 15. Неофициално телефоните с Android също са в списъка на устройствата, които вече можете да свързвате към новите iPhone-и чрез USB-C порта. Докато милиони чакат да пристигнат техните iPhone 15 бройки и да изпробват това сами, хората от PetaPixel успяха да включат iPhone 15 към телефон с Android, за да видят какво ще се случи.

Кратък видеоклип в YouTube, публикуван от изданието, показва как iPhone 15 и телефонът с Android реагират един на друг, когато са свързани с кабел USB-C-to-USB-C. Почти веднага след свързването телефонът с Android започва да черпи енергия от iPhone 15 и батерията му започва да се зарежда.

Първоначално батерията на iPhone не прави същото. Когато обаче дуото се свърже отново, iPhone 15 също започва да черпи енергия и да се зарежда чрез телефона с Android. Изглежда, че засега връзката се държи доста хаотично, особено по отношение на зареждането.

Ентусиастите се опитаха да споделят файлове от телефона с Android към iPhone 15 през USB-C връзката, но изненадващо не успяха да го направят. Прехвърлянето на данни не работеше и в обратната посока (от iPhone към Android).

Серията iPhone 15 едва сега е налична за журналистите и ще започне да достига до потребителите този петък. Сигурни сме, че ще видим няколко такива експеримента занапред благодарение на USB-C порта в телефоните. Apple твърди, че можете да свържете iPhone 15 и 15 Pro към различни устройства, включително Mac, iPad, AirPods Pro (2-ро поколение), външни устройства за съхранение, дисплеи и др. Устройствата могат също така да зареждат AirPods, Apple Watch и други малки устройства, които поддържат USB Power Delivery, с мощност до 4.5 вата.

Снимка: Apple

Виж още: iPhone 15 Pro Max вече генерира значителен интерес

 

Тагове: