В мрежата изтекоха рендъри на новия OnePlus 8 Lite, от които личи, че това ще бъде апарат от среден клас с някои интересни хардуерни екстри. Макар да очакваме още OnePlus 8 Pro и OnePlus 8, по всичко личи, че OnePlus 8 Lite ще следва подобен на Galaxy S10e път, предлагайки голяма част от флагманското изживяване, но с няколко дизайнерски промени, които да намалят цената.

От рендърите личи, че OnePlus 8 Lite ще има 6.5-инчов дисплей с мъничък прорез в средата. Дисплеят няма да е извит и вероятно няма да е с висока честота на опресняване, тъй като това ще го оскъпи.

На гърба изглежда има двойна камера, допълвана от ToF сензор за дълбочина и LED светкавица. За разлика от другите по-евтини модели OnePlus 8 Lite не предлага порт за слушалки, а идва с USB-C порт. Ще бъде интересно да видим дали той поддържа и бързо зареждане.

Имайки предвид, че OnePlus вече се пробва в бюджетния сегмент през 2015 г. с OnePlus Х, новият OnePlus 8 Lite може да бъде ход, с който компанията ще търси именно по-голямо присъствие в този пазарен сегмент, след като вече доказа, че може да предлага добро съотношение между цена и качество.       

Виж още: Galaxy 11 ще мачка конкуренцията със 108 мегапикселова камера и 5х телеобектив   

Тагове: