Китайският производител Oppo обяви интригуващия смартфон R17 Pro, който съперничи в някои отношения на флагмана Huawei P20 Pro. Говорим най-вече за тройната основна камера с доста сериозно оборудване - главен 12 MP-ов сензор с леща с променлива бленда (f/1.5 - f/2.4), вторичен 20 MP сензор; и трета 3D камера тип ToF (Time of Flight), която засича дълбочината, измервайки скоростта на светлината между камерата и обекта за всяка точка на изображението.

Освен да подпомага работата на другите две камери, ToF камерата позволява заснемане на 3D изображения и използването ѝ със смарт телевизор за геймърска функция, навярно подобна на Microsoft Kinect. Предната камера е с масивен 25 MP-ов сензор, което звучи малко прекалено. Но нали знаете - колкото повече, толкова повече!

В хардуерно отношение смартфонът работи с чипсета Snapdragon 710, който е от средновисокия клас на Qualcomm и предлага доста задоволителна производителност. Към него вървят цели 8 GB RAM памет, но мястото е ограничено до 128 GB без възможност за разширяване. Освен с тройната камера Oppo R17 Pro се отличава и с технологията за бързо зареждане на производителя SuperVOOC, благодарение на която 3700-милиамперовата батерия се зарежда до 40% за десет минути с включеното в комплекта зарядно.

Нещо сравнително ново при смартфона и мобилните устройства като цяло е скенерът за пръстови отпечатъци, вграден в 6.4-инчовия AMOLED екран. Засега само китайските Android смартфони предлагат тази екстра.

Освен че е красавец, Oppo R17 Pro е доста добре конфигуриран (като изключим неразширяемата памет) и на цена около $625 в Китай определено е примамлив. Продажбите му ще стартират в средата на октомври, като за момента не е ясно дали Oppo ще го пусне извън китайския пазар.

Тагове: