Блогърът Ice Universe се натъкна на много любопитна находка в базата данни на китайската телекомуникационна агенция TENAA. В нея е вписана версия на смартфона Oppo Find X с цели 10 GB RAM памет - повече от който и да е друг модел на пазара, и повече от много лаптопи и компютри в средния (дори високия) ценови клас.

Написано е още, че въпросният модел Oppo Find X ще има 256 GB пространство за данни. Толкова има и стандартният Oppo Find X в най-скъпата си разновидност.

За момента едва ли има практическа полза от наличието на толкова много RAM памет. Решението на Oppo по-вероятно е обвързано с маркетинг стратегия - компанията иска да удари конкуренцията в земята като предложи смартфона с най-много RAM памет. Е, щом като може да си го позволи, защо не?

Няма данни кога този модел Find X ще се появи на пазара, но сме сигурни, че появата му ще предизвика ответен удар - най-вече от страна на други китайски компании. Така, в недалечно бъдеще, върхови модели с по 10GB RAM памет ще се превърнат в нещо съвсем нормално. И, по всяка вероятност, скъпо.

 

Тагове: