Panasonic представи новия хибриден пълноформатен безогледален фотоапарат LUMIX S5. Той се отличава с чудесно представяне при запис на снимки/видео и невероятна мобилност, като от компанията споделят, че устройството е предназначено за сериозни фотографи и видеооператори.

Сърцето на фотоапарата LUMIX S5 е 24.2-мегапикселовият 35-милиметров пълноформатен CMOS сензор, който се характеризира с широк динамичен диапазон. Освен това LUMIX S5 използва технологията Dual Native ISO, за да постигне високи нива на ISO чувствителност до 51200.

Като пионер в областта на хибридните безогледални фотоапарати за фото/видео приложения, LUMIX разполага с най-голямата продуктова гама фотоапарати, които записват 4K 10-bit видео. Най-новият член на семейството, LUMIX S5, е способен вътрешно да записва 4K 60p/50p 4:2:0 10-bit и 4K 30p/25p 4:2:2 10-bit видео с продължителност до 30 минути. Той също така може да извежда 4K 60p/50p 4:2:2 10-bit видео сигнал през HDMI изхода. Технологията на Panasonic за отвеждане на топлината осигурява ефективно охлаждане на фотоапарата и възможност за извършване на продължителен и стабилен непрекъснат запис на видео. LUMIX S5 се отличава с широк динамичен диапазон от 14+ стопа, съизмерим с този на кинокамерите на Panasonic, и V-Log / V-Gamut съвместимост с популярната колориметрия VariCam Look. Предвидено е и голямо разнообразие от формати и режими на запис, включително 4:3 Анаморфен режим, Бавен и бърз видеозапис, 4K/60p интервален запис и 4K HDR висок динамичен диапазон.

LUMIX S5 постига високоскоростен, високопрецизен автофокус при снимки и видео благодарение на използването на модерна технология с изкуствен интелект, която разпознава в реално време типа на обекта и съществени негови елементи, като око, лице, тяло и глава.

Комбинирайки стабилизатора на образа в тялото Body I.S. (5-осев) и Оптичния стабилизатор на образа O.I.S. (2-осев) в обективите от серията LUMIX S, Двойният стабилизатор на образа Dual I.S. 2 е много по-ефективен, което дава възможност за намаляване на скоростта на затвора с 6.5 стопа. Конструкцията на фотоапарата, устойчива на прах и водни пръски, осигурява на професионалните потребители висока надеждност.

За разширяване на фотографските възможности са предвидени 96-мегапикселов режим Висока резолюция (JPEG/RAW), функция за Композитен запис с Live View и режим HLG Photo.

Благодарение на високата енергийна ефективност и новата батерия с голям капацитет 2200 mAh фотоапаратът S5 може да заснеме до 470 снимки (при използване на визьора) или 1500 снимки (в енергоспестяващия режим Power Save LVF). Батерията може да се зарежда чрез захранване от променливотоков контакт или чрез USB. Предвидени са два слота за SD карти (UHS-II x 1 и UHS-I x1), както и 5GHz/2.4GHz Wi-Fi и Bluetooth 4.2 свързаност. Серията пълноформатни безогледални фотоапарати LUMIX S използва байонет с монтажна система L-Mount, за да осигури на потребителите съвместимост с широка гама съвременни и бъдещи продукти на Panasonic, Leica Camera и Sigma. 

Снимки: Panasonic

Виж още: Nvidia предизвиква Sony и Microsoft с новата си серия RTX 30XX (ВИДЕО)