На изложението CES 2020, Panasonic Corporation обяви, че разработи първите в света Ultra High Definition (UHD) очила за виртуална реалност (VR), поддържащи “Висок динамичен диапазон” (HDR). Очилата се отличават с удобно и комфортно прилягане, каращо потребителите да се чувстват така, сякаш носят обикновени очила.

С предстоящото навлизане на 5G се очаква да бъдат предложени редица нови услуги, използващи VR очила, например за виртуални спортове или виртуални пътувания. Конвенционалните VR очила с високо качество на образа и звука предлагат на потребителите наистина вълнуващи симулирани преживявания, но тези очила обикновено имат големи размери и изискват потребителите да ги закрепват към главата си с помощта на лента, което може да причини известен дискомфорт.

Специално за новите си VR очила, Panasonic разработи високоефективно визуално устройство в сътрудничество с Kopin Corporation, водещ производител на дисплеи за виртуална реалност. В това ново устройство са внедрени множество аудио и визуални технологии на Panasonic, включително технологии за обработка на сигналите, създадени при разработването на видео оборудване, като телевизори и Blu-ray плейъри, акустични технологии от аудио продуктите на Technics и оптични технологии, използвани при цифровите фотоапарати LUMIX. Тези технологии несъмнено са помогнали на Panasonic при разработката на VR очилата, предлагащи висококачествени образи и оптимален звук. 

Вижте още: CES2020: Panasonic представи две от най-малките и леки в своя клас 4K 60p камери

Тагове: