Apple планира да пусне четвърто поколение iPhone SE с по-голям, 5.7-инчов дисплей още през 2023 г. според консултанта и водещо име в дисплейната индустрия Рос Йънг, който се е доказал като надежден източник на информация за бъдещи продукти на компанията.

Досега се говореше, че четвъртото поколение iPhone SE ще стартира през 2024 г., но Йънг казва, че пускането през 2023 г. изглежда все по-вероятно.

Интересното е, че Йънг също казва, че за третото поколение iPhone SE, което се очаква да се пусне тази година, се носят слухове, че ще носи името iPhone SE+ 5G. Очаква се устройството да има същия дизайн като настоящия iPhone SE, включително 4.7-инчов дисплей, като ключовите нови характеристики са по-бърз A15 чип и поддръжка на 5G връзка.

iPhone SE+ 5G би било доста необичайно брандиране за продукт на Apple, така че засега това име трябва да се третира с известен скептицизъм. Докато експертът по дисплеите би имал добра видимост във веригата за доставки на дисплеи, по-малко вероятно е той да има някаква представа за планираните имена на продукти.

Въпреки това не всички имена на продукти на Apple са последователни или логични и компанията премина към марката Max за iPhone с по-голям екран, така че възможността не може да бъде напълно отхвърлена.

Обзор на седмицата за всичко ново, случващо се в света на технологиите, игрите и развлекателната индустрия, можете да откриете в нашия подкаст HiCast.  
Последвай Instagram профила ни и прочети пръв най-интересните новини. 
Абонирай се за YouTube канала ни и гледай нашите технологични ревюта. 

Снимка: Pikrepo

Виж още: iPhone 13 е най-популярната серия телефони през Q4 2021, но конкуренцията приближава

 

Тагове: