Този уикенд предстои поредният кръг от шампионата Ferrari Challenge Europe, в който ще вземе участие Пламен Кралев. При добро стечение на обстоятелствата и при спечелване на двете състезания, българският пилот, чийто автомобил носи националния и туристически символ на страната ни - българската роза, има шансове да стане шампион още в първия си пълен сезон във Ferrari Challenge Coppa Shell.

По време на състезанието гост на Ferrari ще бъде 7-кратният световен шампион във Формула 1 Михаел Шумахер. Той ще кара Ferrari, един от клиентските автомобили FXX, заедно с немския футболен национал Лукас Подолски. Футболистът на Байерн, наричан Принц Полди, който отдавна има влечение към бързите коли, ще използва възможността да покара Ferrari FXX. Тази състезателна серия е създадена за клиенти на Ferrari, които не карат за класиране, но мнението им за FXX се взима предвид и ще бъде ползвано при разработката на следващото поколение на топмодела на Ferrari.

На 8 и 9 ноември пък Пламен Кралев ще има възможността да се срещне лично с друг пилот на Ferrari от Формула 1 настоящия шампион Кими Райконен. Кими ще връчва наградите на победителите от световните финали на Ferrari Challenge на пистата Мугело. Преди 2 седмици Пламен Кралев се включи в кръг от италианския шампионат, по традиция по-силен от европейския, във Ferrari Challenge на същата писта и за двата дни бе безапелационно най-бързият пилот на трасето, като спечели едно от двете състезания, съобщава агенция Speed-Press.

Тагове: