Тази седмица в Лос Анджелис беше представен планът за предоставяне на множество хибридни и електрически превозни средства за градските служители, включително за LAPD (полицията в Лос Анджелис).

LAPD, Пожарната, общите услуги и ВиК и Ел. отделите ще получат 160 електрически превозни средства. ВиК и Ел. отделите и общите услуги на града ще получат допълнително 128 плъг-ин хибриди. Този план на града е част от по-голям план за достигане на 50 процента от всички лекотоварните превозни средства, купувани годишно, да бъдат електромобили до 2025г.

Две от возилата, които полицията ще получи, са наистина специални - Tesla Model S P85D и BMW i3. От всички закупени електрически автомобили 100 от тях ще бъдат дадени на LAPD. Тези електромобили ще бъдат използвани от детективи, следователи и административни служители. Това означава, че патрулните полицаи няма да се притесняват за обхвата на електрическите автомобилите по време на дълъг преход или преследване. Полицията на Лос Анджелис вече има 23 електрически скутера и три електрически мотоциклета за патрулните полицаи.

 

Прочетете още: Новото поколение Toyota Prius е тук и е с 10% по-икономично