Колекционерите, интересуващи се от вселената на Батман, имат един необятен свят от възможности - особено след като толкова много непознати факти от историята на Готъм сити продължават да изскачат от всеки ъгъл.

Но за да си позволите един от 100-те дизайнерски настолни часовника, може би ще се нуждаете от банкова сметка, подобна на тази на Брус Уейн.

Часовникът идва със закъснение, по случай 30 години от първия филм на Тим Бъртън за Батман. Негови създатели са Kross Studio, които разясняват защо искат толкова много за произведението си. Според тях подобен часовник включва около 130 части, но този механизъм е трябвало да побере допълнителни компоненти, което е увеличило бройката на 512. На батмобила не му е спестено нищо - той разполага с изскачащи картечници и турбинен двигател, а в предната му част е монтиран вертикално регулатор, който тиктака с 21 600 удара на час.

Корпусът е алуминиев, с черно матово покритие, което предлага „аеронавигационна защита от надраскване“. Въпреки че не знаем какви точно опасности го грозят, докато е „паркиран“ на бюрото.

И накрая вместо реактивно гориво механизмът на батмобила се захранва от 30-дневен резерв на мощност, който се навива с помощта на ключ, оформен като емблематичното лого на Батман.

Освен да се попитаме: време ли е за Батман?

Снимки: KROSS STUDIO

Виж още: Влезте в главата на Batman