HBO Max обяви нов тв сериал с акцент върху полицейското управление на Gotham City, който ще бъде спин-оф на предстоящия филм The Batman на режисьора Мат Рийвс с участието на Робърт Патинсън в ролята на Брус Уейн.

Новият сериал ще бъде в същия свят като филма The Batman и ще се продуцира от самия Рийвс, докато създателят на сериала Boardwalk Empire Терънс Уинтър ще бъде сценарист.

Сериалът обещава да разкрие анатомията на корупцията в Gotham City и да хвърли повече светлина върху комплексните персонажи от мегаполиса. Целта е изграждането на нова The Batman вселена на различни платформи.

Проектът подчертава колко важни са лицензите на DC за общата стратегия на НВО Мах. Като комбинира тв сериал със следващия кинохит The Batman, Wanrer Bros. се надява да използва популярността на совите DC персонажи, за да привлече повече потребители към новата си стрийминг услуга. В рамките на същата стратегия там ще се появят още няколко DC сериала, както и предстоящата Snyder Cut на Justice League.

The Batman не е единственото IP, което Warner Bros. ще разшири в рамките на НВО МАх. Компанията планира същия подход за предстоящата си адаптация по „Дюн“ и вече обяви спин-оф сериал за НВО Мах. Той ще се нарича Dune: The Sisterhood и ще бъде продуциран от режисьор на филма Дени Вилньов. Същата стратегия използва и Disney, пускайки в Disney+ сериали по Star Wars Marvel лицензи.

Предстоящият сериал за Gotham City PD по НВО Мaх няма премиерна дата, А The Batman излиза на екран на 1 октомври 2021 г.

Снимка: Warner Bros.

Виж още: Starship е приоритет за Space X и Илон Мъск

 

Тагове: