Доста сериозен теч разкри допълнителна информация за iPhone 12. Според източника предварителните данни за моделите са потвърдени и Apple ще представи 4 нови iPhone смартфона, подкрепени от нова HomePod умна миниколонка и специално безжично зарядно. На специалното събитие, което ще се проведе на 13 октомври, компанията ще покаже iPhone 12 mini, iPhone 12, iPhone 12 Pro и iPhone 12 Pro Max, като всички модели ще поддържат 5G свързаност. И четирите варианта ще са екипирани със Super Retina XDR екрани, които бяха ексклузивни за iPhone 11 Pro моделите, като този път Apple използва керамика в конструкцията на защитното стъкло, което ще направи смартфоните изключително устойчиви на изпускания и надраскване. Според доклада всички iPhone 12 варианти ще заснемат видео в Dolby Vision HDR стандарт.

Ето повече детайли:

  • iPhone 12 mini ще идва с 5.4-инчов екран и на стартова цена от 699 евро/щатски долара. Смартфонът ще бъде в черен, бял, червен, син и зелен цвят и ще разполага с място за съхранение между 64 и 256 GB. Най-малкият модел ще бъде екипиран с двойна камера. Телефонът ще бъде на пазара на 13 ноември.
  • Новият iPhone 12 с големина на екрана 6.1 инча ще стартира на цена от 799 евро/долара. Той ще бъде наличен в черен, бял, червен, син и зелен цвят и с място за съхранение между 64 и 256 GB. Вероятно и той ще бъде оборудван със същата двойна камера, подобно на mini, разполагаща с широкоъгълен и ултраширокоъгълен сензор. Смартфонът ще бъде на пазара на 23 октомври.
  • 6.1-инчовият iPhone 12 Pro ще стартира на 999 евро/долара. Потребителите ще могат да го закупят в златен, сребърен, син и графитен цвят, като свободното място ще бъде между 128 и 512 GB. Освен широкоъгълна и ултраширокоъгълна смартфонът ще има и телефото камера с 4х оптичен зуум, както и с LIDAR сензор за AR. Той ще бъде наличен на 23 октомври.
  • Топ моделът на серията ще бъде 6.7-инчовият iPhone 12 Pro Maх, който ще се появи на цена от 1099 евро/долара. Подобно на по-малкия си събрат, и той ще бъде наличен в златен, сребърен, син и графитен цвят и със свободно място за съхранение между 128 и 512 GB. Този модел също ще има тройна камера и LIDAR сензор, като телефото сензорът ще има 5х оптичен зуум. iPhone 12 Pro Maх ще бъде на пазара на 20 ноември.

Очакваме с нетърпение официалното събитие на Apple, което ще се проведе на 13 октомври.

Снимки: shutterstock

Виж още: Archer AX10 AX1500 - що е то Wi-Fi 6 рутер и защо бихте искали да го притежавате?

Тагове: