Кризата с персонала продължава да засяга сектор след сектор и някои по-иновативни ръководители решиха да прехвърлят част от задачите към роботизирани помощници. Но какво би станало, ако и те започнат да напускат без предупреждение? Подобна е ситуацията с една прахосмукачка робот, която явно се е изморила да почиства след разхвърляните гости и избягала от хотел Travelodge в Кеймбридж, Англия.

Асистент-мениджърът на хотела публикувал пост в Reddit, в който разказва, че принципно прахосмукачката RoboVac усеща кога е стигнала входа и се връща обратно, но в тази конкретна ситуация тя просто решила да избяга. Изминали 15 минути, преди някой да разбере, че умният помощник е изчезнал. Служителят добавя: „Ако случайно го видите, има питие в бара, когато се върне“. Той отбелязва, че прахосмукачката не е съвместима с друга докинг станция, съответно след изчерпване на батерията става безполезна. Въпреки че не изключва възможността някой да я е взел, той все пак проявява загриженост, като завършва поста си: „Липсва ми моят малък приятел“. Както може да се очаква, отговорите в социалната мрежа бяха доста шеговити, като един от тях с успокоителен тон разяснява, че роботчето „няма естествени врагове“, друг пък предполага потенциална романтична връзка между Robovac и робот косачка и до „месец ще чуем тропащи крачета на роботчета“. В крайна сметка сценарият не се сбъдна, прахосмукачката е била открита под жив плет наблизо, но не се знае кое е спряло победното бягство.

Обзор на седмицата за всичко ново, случващо се в света на технологиите, игрите и развлекателната индустрия, можете да откриете в нашия подкаст HiCast.  
Последвай Instagram профила ни и прочети пръв най-интересните новини. 
Абонирай се за YouTube канала ни и гледай нашите технологични ревюта. 

Снимки: RoboVac

Виж още: Малка промяна на Google е причината за безсънните нощи на хиляди потребители