Когато Dyson обяви своите шумопотискащи и пречистващи въздуха слушалки Zone по-рано тази година, компанията запази някои подробности в тайна. По-конкретно Dyson не обяви цена или наличност, нито каза много за живота на батерията. В сряда производителят най-сетне сподели тази информация. Нека започнем с подробностите, които всеки иска да знае. Когато устройството за носене пристигне на пазара следващия март, то ще започне от смразяващите окото 949 долара, ​​което го прави почти два пъти по-скъпо от AirPods Max.

Отначало Dyson ще започне да приема предварителни поръчки за слушалките с маска само след уговорка, преди слушалките да станат достъпни чрез техния уебсайт и демонстрационните магазини в цялата мрежа. В САЩ компанията ще предлага носимото устройство в два цвята: Ultra Blue/Prussian Blue и Prussian Blue/Bright Copper. Последният ще се предлага само директно от компанията, но идва с няколко екстри, включително втори електростатичен въглероден филтър, мека торбичка и комплект адаптер за полет.

Както стандартната маска, така и маската Dyson Direct се доставят с характерния визьор на Zone, както и със специален калъф и четка за почистване. Според Dyson електростатичните филтри са предназначени да осигурят до 12 месеца употреба, преди да бъдат сменени. Филтрите за пречиствател на въздух имат двуслоен дизайн, който включва въглерод, обогатен с калий, за улавяне на киселинни газове като азотен диоксид, серен диоксид и озон. Като цяло компанията твърди, че филтрите ще блокират 99% от частиците, включително такива, които са с размер до 0.1 микрона, въпреки че маркетингът ѝ твърди, че е предназначен за „филтриране на градски изпарения и замърсители“, а не за зарази.

Що се отнася до аудиото, слушалките за пречистване на въздух Zone са способни на шумопотискане до 38 децибела и разполагат с 40-милиметрови неодимови драйвери. Можете да използвате придружаващото приложение MyDyson, за да избирате между три режима на аудио изравняване, наречени Dyson EQ, Bass Boost и Neutral. При пускането на пазара слушалките ще поддържат SBC, AAC и LHDC аудио кодеци, както и Bluetooth 5.0.

Животът на батерията ще зависи от това колко широко използвате функцията за филтриране на въздуха на Zone. Ако не захранва маската, батерията на Zone от 2600 mAh може да осигури до 50 часа време за слушане с едно зареждане. Използването на филтрирането при най-бавната му настройка намалява живота на батерията до скромните четири часа. Увеличаването на скоростта на пречистване до настройките за поток „Среден“ и „Висок“ допълнително намалява живота на батерията съответно до два часа и половина и час и половина. Използвайки USB-C зареждане, Dyson казва, че ще отнеме около три часа, за да изведе батерията на маската от празна до 100%. Всичко това означава, че ще трябва да сте внимателни, когато решите да използвате джаджата.

Снимка: Dyson

Виж още: Сан Франциско одобри използването на роботи от полицията като крайна мярка