Дейвид Пратоне, Директор европейска стандартизация и развитие на Huawei Consumer Business Group, бе избран за заместник-председател на GSMA eSIM Working Group 1 (WG1).

eSIM e глобален стандарт на GSMA, който дава възможност за дистанционно предоставяне на SIM на всяко устройство, съвместимо с eSIM. Чрез заместване на физическите SIM карти в комуникационните устройства, eSIM технологията позволява на потребителите да изтеглят информация за акаунта от съответния си оператор след активиране на услугите на мобилната мрежа.

eSIM улеснява и разширяването на мобилната свързаност до устройства като таблети, смарт часовници, фитнес гривни, преносими здравни устройства и други, като намалява разходите за разработка, осигурявайки сигурна и защитена среда.

GSMA е лидер в развитието на eSIM стадартизацията. Групата WG1 играе ключова роля в процеса на определяне на стандартите на GSMA, включително архитектурата и изискванията към eSIM.

Huawei инвестира в развойна дейност, свързана с eSIM. Първата вълна на появата на eSIM на потребителския пазар дойде със смарт часовниците и Huawei се включи в нея с HUAWEI Watch 2.

Вижте още: AppGallery на Huawei ще дава до 100 процента от приходите на програмистите за първите 2 години

Тагове: