Според Джеф Пу, технологичен анализатор в базираната в Хонконг инвестиционна компания Haitong International Securities, следващото поколение iPhone 15 Pro Max на Apple вероятно ще бъде по-скъпо от предишния модел Pro Max.

В най-новата си изследователска бележка Пу прогнозира, че по-големият от двата предстоящи Pro модела на Apple ще отбележи увеличение на цената, по-високо от стартовата цена от 1099 долара на настоящия iPhone 14 Pro Max. Пу и преди е предлагал увеличение на цените на моделите iPhone 15 Pro, но за първи път изтъква, че Pro Max ще струва повече.

Пу не уточнява защо, но освен с по-голяма батерия и дисплей, се очаква iPhone 15 Pro Max да има една основна разлика в сравнение с 6.1-инчовия iPhone 15 Pro - перископна леща. И двата Pro модела ще включват технология за телефото обектив като част от своята трикамерна система, но iPhone 15 Pro Max вероятно ще разполага изключително с перископна леща, която ще позволява 5х до 6х оптично увеличение, което е значително подобрение в сравнение с 3х увеличението при iPhone 14 Pro моделите.

Системата с перископни обективи обикновено използва основен обектив за заснемане на снимка, като наклонено огледало или призма отразява светлината на 90 градуса към втори обектив, който след това я изпраща към сензора за изображения. Сензорът за изображения и вторичният обектив са разположени странично във вътрешността на смартфона, за да се увеличи фокусното разстояние, а това отнема ценна площ.

В последния си доклад анализаторът също така твърди, че очаква серията iPhone 15 да влезе в масово производство през август, което би било в съответствие с предишните години, когато серията iPhone на Apple е била обявявана през септември. Пу вярва, че Apple ще произведе масово около 84 млн. броя за втората половина на 2023 г., като двата Pro модела вероятно ще бъдат най-популярните устройства в линията през първите няколко месеца от пускането им на пазара.

Слуховете сочат, че и четирите модела iPhone 15 ще разполагат с USB-C порт, Dynamic Island и малко по-извита рамка, а за Pro моделите се говори за 12 допълнителни функции и промени.

Снимка: Pikrepo

Виж още: Според слуховете iPhone 15 ще разполага със значително по-големи батерии

 

Тагове: