Да, действително не трябва да пропускате тазгодишното издание на Aniventure Comic Con. Организаторите току-що обявиха, че през септември поп-културният феномен ще приюти истинска плеяда от звезди в едно от най-мащабните събития у нас. Сред тях са Кристиян Наирн, познат ни още като Ходор oт „Игра на тронове“, заедно с още двама свои колеги от сериала – Джема Уилан (или Яра Грейджой) и... самият Нощен крал, Владимир Фърдик! Тримата актьори ще отделят по няколко часа за среща с феновете, снимки и автографи. И, разбира се, да отговорят на въпроси в специален панел, който ще се проведе на 15 септември на главната сцена от 11 часа.

И ако смятате, че вече сте чули най-съществените гости, най-вероятно сега е моментът да ви кажа, че освен гореспоменатите на Aniventure Comic Con 2018 ще пристигне и една от най-популярните в момента холивудски актриси – самата Анджела Сарафян. Тя е позната на феновете най-вече с ролята си на Клементайн Пенифедър в сериала на HBO „Западен свят“, където играе редом с Антъни Хопкинс. Сарафян, която е с арменски произход, участва и в други много известни продукции, като франчайза „Здрач“, филмите „Имигрантът“, „Параноя“ и „Обещанието“. Тя ще получи собствен панел за въпроси и отговори на 16 септември и, разбира се, ще отдели време за среща с феновете по-отблизо.

Феновете на косплея също имат огромен повод да са въодушевени: от Япония пристига REIKA, косплей звезда, каквато родната публика не е виждала до момента. Тя ще получи собствен панел на главната сцена и собствена зона на фестивала, където всеки може да се срещне с нея и да получи автограф за спомен.

И, разбира се, някои от най-популярните уебкомикс художници също ще посетят България в рамките на събитието, като първите потвърдени имена са хитовите Cyanide & Happiness на Rob DenBleyker и One of Those Days на Yehuda Devir. За пръв път тази година ще бъде обособена специална комикс зона в новооткритата Зала 1. За геймърите пък ще има много изненади благодарение на Coca-Cola и в зоните Gaming и Cosplay ще могат да се отдадат на любимото занимание, както и да се срещнат с някои от най-популярните български влогъри и инфлуенсъри.

Meet&Greet билетите за събитието влизат в продажба от утре, 20 март, а редовните билети вече могат да бъдат закупени на промоционални цени от 30 лева за двата дни. Деца до 7 години влизат безплатно, ако са придружени от родител, а за деца от 8 до 12 години (включително) цените на редовните билети са с 50% отстъпка.