Vivo може и да не е широко разпознаваема марка в Европа и САЩ, но нейните водещи предложения като X80 Pro, които излязоха по-рано тази година, помогнаха на марката да затвърди репутацията си на голям играч на пазари в Южна Азия и по-конкретно Китай и Индия. Компанията вече потвърди официалната дата на стартиране на следващото поколение серия Vivo X90 в китайска социална медийна платформа.

В скорошна публикация в Weibo Vivo обяви, че серията X90 ще излезе на 22 ноември в Китай. Очаква се гамата да включва Vivo X90, X90 Pro и X90 Pro Plus. Позовавайки се на информация от свой източник, Pricebaba съобщава, че базовият вариант X90 ще се предлага в четири RAM конфигурации за съхранение - 8GB/128GB, 8GB/256GB, 12GB/256GB и 12GB/512GB. Телефонът трябва да бъде издържан цветово в черно, синьо и червено.

Очаква се X90 Pro да заеме всички конфигурации за съхранение и RAM на X90, като запази най-ниската опция с 8 GB памет и 128 GB вътрешна памет. Подобно на своя (вероятно) по-евтин партньор, също се очаква да има черни и червени цветови опции и MediaTek Dimensity 9200 SoC под капака. Междувременно флагманът X90 Pro Plus ще споделя цветови опции с X90 Pro, като ще има само двете конфигурации за съхранение с 12 GB RAM и процесор Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2.

Видеото, публикувано в Weibo, предполага, че поне един от телефоните от серията X90 може да се похвали с четворна задна камера с оптика Zeiss, вероятно с променлива бленда на един обектив. Освен това червеният вариант на X90 може да има първокласна кожена текстура на задния панел.

Като се имат предвид всички неща, Vivo X90 Pro изглежда като обещаващ флагмански телефон. За съжаление засега няма новини относно плановете на BBK Group да внесе телефона в Европа и САЩ или въобще да го пусне на пазари извън Китай. Последното може да се случи, но не можем да кажем със сигурност.

Снимка: Unsplash

Виж още: Сгъваемите телефони смятат да доминират през следващата година

 

Тагове: