Разбира се, и сега може да си купите 5G телефон, но за мнозина опцията с две SIM карти просто не е налична. Ако сте сред хората, които се нуждаят от такава гъвкавост, може да не чакате още дълго. MediaTek официално обяви своя 5G чипсет, наречен Dimensity 1000, който се описва като първия в света чипсет, който поддържа 5G на две SIM карти.

Компанията твърди още, че получавате изключително бързи скорости на 5G мрежите под 6 GHz, както с Wi-Fi 6 и Bluetooth 5.1+. Dimensity 1000 има четири Cortex-А55 ядра и четири Cortex-A77 ядра, както и нов AI модул, който е два пъти по-бърз от предното поколение. Процесорът с пет ядра за обработка на изображенията може да се справи със снимки до 80 МР, макар че реалистично очакваме устройства с по-ниска резолюция.

Първите телефони с Dimensity 1000 трябва да се появят през първата половина на 2020 г. Няма гаранция, че сред тях ще има 5G модели с две SIM карти, но не бихме се изненадали, ако това се окаже следващата посока за надпревара за разработчиците. При всички положения това е добра новина за 5G потребителите, защото дизайнът на MediaTek обещава да намали цената и да повиши икономичността на 5G апаратите. С други думи, скоро можем да видим 5G, който не само ще можете да си позволите, но и реално да намерите в магазините.

Bиж още: Samsung променя играта с изцяло нов дисплей през 2020? (СНИМКИ)

Тагове: