Колите, задвижвани с алтернативно гориво, рядко са атрактивни и мощни возила, но NanoFlowcell може и да създаде изключение на това правило. Компанията показа новата си концепция за суперкола, задвижвана от комбинация от позитивни и негативни електролитни течности.

Автомобилът се нарича Quant 48Volt и ако първата ви мисъл е, че ще го зареждате с енергийни напитки, не сте прави. Но този подход обещава едно превозно средство, което щади околната среда, а в същото време не прави компромис със скоростта и пробега. Изглежда, че двигателят на Quant 48Volt, който е със 760 конски сили, може да ускори до 100 км/ч за 2.4 секунди и да достигне максимална (при това изкуствено ограничена) скорост от 300 км/ч. Пробегът с един заряд пък е около 750 км.

Това не е първият автомобил на NanoFlowcell, но за пръв път компанията е в състояние да обещае такива мощни параметри. Ключът се крие в иновативния мотор и подобрената клетъчна мембрана.

Засега Quant 48Volt все още няма официална премиерна дата или цена. Предполага се, че това може да стане през 2018 г., но междувременно ще трябва да се помисли и за изграждането на инфраструктура, която да позволи зареждането с новото гориво, завършва Engadget.

Виж още: Faraday Future намали амбициите си в търсене на реалистично бъдеще