Появиха се нови рендери на Xiaomi 13 Ultra, които ни дават представа за това, което може да се окаже един от най-големите флагмани на годината.

И Leica, и Xiaomi потвърдиха, че предстоящият флагмански телефон ще бъде представен през следващите няколко седмици. Точната дата все още не е известна, но "април" беше споменат от компанията за фотоапарати и потвърден от китайския производител на оригинално оборудване. Китайската премиера обаче е насрочена за 18 април.

Можем да добием представа за телефона благодарение на плодотворния източник @OnLeaks, който е обединил сили със Smartprix, за да публикува висококачествени 3D рендери на хардуера. Дизайнът изглежда познат на лимитирания Xiaomi 12S Ultra, с огромна кръгла издутина на задната камера с четири изреза за лещи в шахматен ред.

Прави впечатление, че целият модул на камерата изпъква доста драстично от основата на Xiaomi 13 Ultra. Според това "изтичане" той ще има размери около 163.1 x 74.6 x 9.57 мм, но тази изпъкналост на камерата ще е около 15.61 мм. OnLeaks спекулира, че той ще се доставя с 1-инчовия основен сензор Sony IMX989, който ще бъде съчетан с три допълнителни 50-мегапикселови камери. В предната част на пробития отвор може да се намира 32-мегапикселова селфи камера.

Тук ще бъдат използвани 6.7-инчови извити AMOLED екрани, които ще имат честота на опресняване 120 Hz. Другите потенциални спецификации включват процесор Snapdragon 8 Gen 2, до 16 GB RAM и 512 GB вътрешна памет. Възможно е да се предлага и с вътрешна батерия с капацитет 4900 mAh и 90W кабелно зареждане заедно с поддръжка на 50W безжично зареждане.

Обикновено подобно устройство би било налично само в Китай или в ограничен капацитет в някои региони. За щастие знаем, че Xiaomi 13 Ultra ще се предлага на няколко пазара в световен мащаб, като премиерата се очаква през следващите седмици.

Снимка: @OnLeaks

Виж още: Xiaomi Redmi Note 12 Series – флагмански характеристики в средния клас