Екранът на вашия смартфон може да бъде един от най-важните аспекти на телефона и счупването му не е нещо, през което хората биха искали да преминат. Въпреки че протекторите от закалено стъкло са изминали дълъг път от появата си, много хора все още не ги използват, тъй като смятат, че тези протектори нарушават потребителското изживяване. За тях и всички останали, които държат на издръжливостта, Corning току-що пусна Gorilla Glass Victus 2, което трябва да ви даде малко повече удовлетворение от вашия телефон.

Gorilla Glass Victus 2 има нов стъклен състав, който трябва да предлага същото ниво на устойчивост на надраскване като оригиналния модел, но този път с добавена защита срещу падане върху цимент и други грапави повърхности.

Corning дори публикува съобщение, разясняващо как Gorilla Glass Victus 2 успя да излезе невредим от тест за падане от един метър върху симулирана циментова повърхност. Производителят изглежда доста уверен с най-новото стъкло, защото компанията коментира това как конкурентите се провалят на същия тест.

Що се отнася до пускането на пазара, добрата новина е, че следващият ви смартфон може да носи вграден Gorilla Glass Victus 2, както компанията споменава в прессъобщението си, че „се очаква да достигне до пазара през следващите няколко месеца“.

Въпреки че твърденията са доста смели, не бихме ви предложили да подложите телефона си на същото мъчение, както направи Corning, за да тествате Victus 2. Стъклото си е стъкло и ще се надраска на ниво 6, с по-дълбоки прорези на ниво 7 на натиск и по-важното е, че в крайна сметка ще се разбие, когато бъде ударено с достатъчно сила.

Снимка: Unsplash

Виж още: Хванаха Google в измамни реклами на телефони Pixel