Samsung Electronics Co., Ltd. представи днес новите Galaxy Watch6 и Galaxy Watch6 Classic, предназначени да помогнат на потребителите да изградят по-здравословни навици както през деня, така и през нощта. Серията Galaxy Watch6 идва с предложения за здравни съвети и по-мощна производителност в изискан и елегантен дизайн, с по-тънка рамка, по-голям и по-ярък дисплей и по-интерактивен потребителски интерфейс. И двата модела предлагат още по-голям и разнообразен избор от циферблати, както и нови опции за каишката, за да могат да следват и постигат целите си.
"С новите Galaxy Watch6 и Galaxy Watch6 Classic изпълняваме обещанието си да даваме достъп на повече хора до първокласни инструменти за мониторинг на здравето, с много по-лесен и удобен достъп от китката", коментира TM Roh, президент на Samsung Electronics и директор "Мобилно потребителско изживяване". "От съвети за сън и фитнес тренировки до информация за храненето Samsung предоставя нови и удобни начини, за да помогне на потребителите да разберат и да вземат мерки за по-добро здраве и настроение, всеки ден и всяка нощ."
Персонализирани съвети, за да бъдем по-здрави – да започнем със съня


Серията Galaxy Watch6 дава ценна информация, която може да доведе до положителни промени ден и нощ, като предлага персонализирани и практични съвети, препоръки и мотивация. Отчитайки факта, че по-доброто здраве започва с по-добрия сън, Samsung помага на потребителите да оптимизират ритъма си през нощта така, както организират деня си – с фокус върху три ключови елемента за по-добър сън: разбиране на индивидуалните модели на сън, изграждане на по-добри навици и създаване на благоприятна за съня среда.
Надграждайки върху водещите функции за сън и уелнес, серията Galaxy Watch6 вече предлага подробен анализ на Факторите за оценка на качеството на съня – обща продължителност на съня, цикъл на съня, време на будуване, както и физическо и психическо възстановяване, – за да могат потребителите да добият представа от качеството на съня си. Допълнително разработените с "Фондацията за мониторинг за съня" Съобщения за съня също дават на потребителите подробна обратна връзка за здравия сън всяка сутрин. Освен това Galaxy Watch6 предлага и функцията Консистентност на съня, която показва колко консистентни са периодите за записване и събуждане. Разработени са и символи на спящи животни, които показват на потребителите какъв тип сън имат.
С подобрената функция "Инструкции за добър сън" потребителите могат да прилагат наученото на практика с помощта на персонализирани инструкции, съвети и напомняния, които са достъпни както от китката, така и на свързан смартфон. Когато е време за лягане, Galaxy Watch6 може да помогне за създаването на идеалната среда за сън, като автоматично променя настройките на свързаните домашни електронни устройства и включва режима "Сън" на часовника и телефона, за да заглуши известията, да затъмни екраните и дори да активира новия инфрачервен сензор Invisible LED на часовника, за още ценни здравни съвети без допълнително разсейване от светлината.
Фитнес функциите стават още по-персонализирани, за да поддържат потребителите мотивирани през цялото време. Функцията "Телесен състав" с ключовите физически данни като скелетна мускулатура, базов метаболизъм, телесни течности и процента на мазнините в тялото дава пълна картина на тялото и физическата форма на потребителя и предлага индивидуален подход за поставяне на цели, проследяване на напредъка и напътствия чрез персонализирани фитнес, а сега и хранителни съвети чрез новото партньорство с Whisk.
Новата функция "Персонализирана зона на сърдечен ритъм" анализира индивидуалните физически възможности и задава пет оптимални нива на интензитет на бягане, за да могат потребителите да задават собствените си цели въз основа на своите способности – от изгаряне на мазнини до високоинтензивни тренировки. В допълнение към над 100-те съществуващи функции за проследяване на тренировка новодобавената функция "Проследяване на бягането" (Track Run) записва бягане по писта, докато с функцията "Персонализирана тренировка" спортуващите могат да изготвят и следват своя индивидуална тренировъчна програма.
Към съществуващите функции за следене на кръвното налягане и електрокардиограма новата функция "Уведомяване за нарушен сърдечен ритъм" дава възможност на потребителите да получат по-детайлни данни за състоянието на сърцето си, например чрез проверка на сърдечния ритъм, който може да предполага скрита аритмия (AFib) – дори по време на сън (Наличността в Европа е планирана за 2024 г.). Galaxy Watch6 също така дава възможност за измерване на температурата на кожата през нощта, за да даде ценна информация, включително и проследяване на менструалния цикъл. Функцията "Откриването в случай на падане" може да индикира падането, независимо дали се случва по време на тренировка, когато стоите неподвижно или дори докато спите и паднете от леглото. Ако е установено падане, часовникът ти автоматично ще позвъни на спешен номер или на предварително избрани контакти.


Изтънчен дизайн, перфектен за теб


С все по-големи възможности за персонализиране серията Galaxy Watch6 предлага напълно нов дизайн, който дава възможност за по-добра визуализация, по-голяма мощност и по-широк избор от по-персонализируеми и удобни опции.
Четенето и писането е още по-лесно на 20% по-големия дисплей, който показва повече текст, и по-голямата клавиатура – като същевременно поддържа удобни размери. По-яркият дисплей с по-висока разделителна способност може да се похвали с пикова яркост от 2000 нита, съчетана с функцията за регулиране на яркостта "Винаги на екрана", което позволява на потребителите да виждат и правят повече дори при ярка слънчева светлина. Благодарение на усъвършенстваните процесор и памет Galaxy Watch6 предлага по-плавни и по-бързи операции.
Galaxy Watch6 и Watch6 Classic се предлагат с 30% по-тънка рамка и 15% по-тънка въртяща се рамка, което допринася за по-красивата рамка на кръга. Серията Galaxy Watch6 разполага с нови стилни, интерактивни и информативни циферблати, които се възползват максимално от големия дисплей, а новите каишки с едно кликване позволяват на потребителите лесно да сменят и съчетават каишките за часовници. Например новата лека текстилна каишка и циферблатът за часовник с Инструкции за сън се съчетават перфектно, за да получите лесно подробна информация за съня.
Серията Galaxy Watch6 идва с по-голяма батерия и намалена консумация на батерията, за да се поддържа по-големият и по-ярък дисплей. Само с осем минути бързо зареждане потребителите могат да добавят допълнителни осем часа, идеални за проследяване на съня през нощта.


Увеличи твоите изживявания на макс от китката си


Подобреният контрол на жестовете позволява на потребителите удобно да управляват часовника си с прости жестове за по-голяма достъпност и лекота. По този начин те могат да задават безконтактно свои собствени преки пътища и да достъпват приложения и функции.
WhatsApp улеснява потребителите на Galaxy Watch да поддържат връзка с приятелите и семейство си, без да използват телефона си. От тази есен потребителите могат да работят директно от часовника си с нови приложения от Google Calendar и Gmail, които ще бъдат достъпни единствено за Wear OS. В допълнение могат също да проследяват по-лесно напредъка си във фитнеса или данните за хранене с актуализациите на Peloton и MyFitnessPal, а скоро и да се възползват от допълнителни възможности за стрийминг с Audible. Освен това с въвеждането на нов API за температурата на кожата – част от комплекта за разработка на софтуера на партньорите на Samsung – Privileged Health (SDK) – скоро ще имат достъп до усъвършенствана инфрачервена технология за по-точни измервания, за да предоставят на потребителите цял нов свят от възможности. Наскоро стартиралото приложение Thermo Check се възползва от ново API, което позволява на потребителите безконтактно да измерват температурата на любимата си храна или морската вода преди плуване.
Заедно с други устройства на Samsung серията Galaxy Watch6 разширява още повече потребителското изживяване. Подобреният контролер на камерата позволява дистанционно управление на сдвоената камера на Galaxy Z Flip5 за превключване на режими и мащабиране. Samsung Smart TV или Galaxy Tab S9 показва напредъка на потребителя в реално време с ръководена програма за фитнес или концентрация на големия екран. Потребителите могат също така автоматично да превключват връзката на Galaxy Buds2 Pro между устройствата на Samsung чрез функцията Автоматично превключване. В случай че потребителите загубят телефона си, серията Galaxy Watch6 вече може да определи местоположението му чрез функцията "Намери моя телефон" с помощта на карта.
И както винаги личните данни на часовника са защитени благодарение на платформата за сигурност Samsung Knox.


Наличност и цени
Galaxy Watch6 и Galaxy Watch6 Classic са налични в България за предварителна поръчка от 26 юли, а официалните продажби започват от 11 август.
Поръчай предварително часовник от серията Galaxy Watch6 в периода 26 юли – 10 август и вземи подарък новата ултра лека текстилна каишка Fabric Band, подходяща за сън.
Galaxy Watch6 е най-добрият ежедневен часовник с модерен и минималистичен дизайн. Предлага се в размер от 44 мм в графитен и сребрист цвят и 40 мм в графитено и златно. За по-премиум, неподвластен на времето дизайн на часовника търси Galaxy Watch6 Classic с любимия на всички фенове въртящ се безел. Той се предлага в черно и сребристо с размери 43 мм и 47 мм.


Устройствата идват в България на препоръчителни цени в диапазона от 599 лв. за Galaxy Watch6 40mm BT до 999 лв. за Galaxy Watch6 Classic 47mm LTE.


Ако си търсач на приключения, който се стреми към издръжливост, производителност и стил, Galaxy Watch5 Pro остава чудесна опция и сега идва с още по-усъвършенствани функции за GPS обмен (GPX). Открий нови маршрути с функцията GPX File Database, която позволява на потребителите просто да търсят и да имат достъп до препоръчителните маршрути, докато функцията "Маршрутна тренировка" (Route Workout) вече поддържа бягане и ходене заедно с предишните налични пешеходни преходи и колоездене.
Повече информация за Galaxy Watch6 и Galaxy Watch6 Classic или за индивидуалните дизайни на часовници намерете тук.

Снимки: Samsung