Според два корейски източника - The Bell и Electronic Times, Samsung възнамеряват да се откажат от „иновативния“ скенер на ириси. Според информацията, с която разполагаме, компанията не е заръчала да се направят такива скенери за следващото поколение Galaxy. Вместо това Galaxy S10 ще има лицев скенер и вграден в дисплея скенер за пръстови отпечатъци. Последното определено ще улесни потребителите, тъй като скенерът на гърба на телефона определено не беше най-удобният вариант за отключване на телефона, особено за хора с по-малки ръце и за левичарите (специално при S8).

Изглежда корейският гигант се опитва да настигне Apple в тази насока, които още миналата година представиха 3D лицев скенер заедно със своето юбилейно устройство iPhone X. Samsung може да не представиха конкурентен скенер на „ябълковия“, но S9 и S9+ са първите флагмани с Animoji (AR Emoji). Купертино обаче бързо отвърнаха на удара с тазгодишната iOS, която идва със свойството Memoji. През това време корейците работят с Mantis Vision по развитието на алгоритъм за 3D лицево разпознаване.

Според The Bell Galaxy S10 ще бъде с 5.8-инчов дисплей, а S10 Plus – с 6.2-инчов. Тоест няма промяна в размерите сравнение с миналата година. Според Electronic Times обаче S10 ще се предлага в три варианта: два 5.8-инчови и един 6.2-инчов. Разликата между трите модела ще бъде в камерата. Като базовият модел ще разполага с една задна, другият 5.8-инчов – с две задни, а S10+ съответно с три задни камери.

Каква част от всичко това е истина, въобще не е ясно. Изглежда правдоподобно Samsung да искат да се отърват от скенера на ириси. Дали обаче ще видим Samsung с трисензорна задна камерна система? Остава ни единствено да чакаме още слухове покрай скоро излизащото десето поколение от серията Galaxy. До официалната премиера има време, така че дотогава със сигурност ще има още изтекла информация.