Популярността на iMessage продължава да расте и това до известна степен ощетява използващите Android. И защото Apple не искат да направят приложението достъпно за Android, от Samsung направиха нови GIF-ове за случаите, в които някой с iPhone се оплаче, че е получил съобщение в зелено балонче (балончета в iMessage са сини, но ако са изпратени от Android устройство, биват зелени, защото са обикновен SMS).

Няма лошо в инициативата и със сигурност ще има хора, които ще попаднат в описаната ситуация и може би тогава ще са им полезни тези GIF-ове. Но това не променя факта, че са супер странни. От Samsung смятат, че потребителите им не трябва да се притесняват от „зеленото балонче“ и затова създадоха над 30 GIF-а, които просто крещят: „Балончето е зелено, преживей го“. В един от тях дори се показва пачка пари, което би трябвало да значи, че човекът е спестил доста, като не си е купил iPhone, но това невинаги е вярно.

Цялата галерия от GIF-ове може да видите тук.

Според The Verge Samsung дори са спонсорирали страници в Instagram да покажат новите GIF-ове. По-странното е, че в описанието на постовете е представен довод, според който хората имат пари, но просто избират Android, което някак си бяга от основната тема на посланието, която е, че не трябва да има значение с какъв телефон си. Май ще е най-добре просто да си представим, че тези GIF-ове никога не са съществували.

Вижте още: Samsung Galaxy Note10+ 5G е най-добър в тези две категории