Samsung беше един от първите Android производители, които започнаха да използват скенер за пръстови отпечатъци, а от Galaxy S10 насам гигантът вече ползва свръхзвукова сензорна технология, вградена в дисплея. Сега някои анализатори предполагат, че Samsung може да се откаже от тази иновативна технология най-малкото защото се оказа, че тя далеч не е толкова сигурна.

Според Лий Йонг-Уук пред Samsung има няколко варианта. Единият е компанията да промени сегашния сензор, като го направи по-малко точен, но по-труден за заблуждаване. В крайна сметка свръхзвуковите сензори и сега са по-бавни от добрия оптичен скенер; поне при новия вариант Samsung няма да се тревожи за това, че телефоните им ще бъдат прекалено лесни за отключване. Неотдавна стана ясно, че Galaxy S10 може да се отключи от всеки, защото апаратът се опитва да подобри начина, по който разчита пръстовите отпечатъци. Това обаче дава възможност да го заблудите, като поставите върху екрана специален протектор.     

Друг вариант е Samsung да се откаже изцяло от своя скенер за отпечатъци. Apple вече го направи преди няколко години с iPhone X, а Google направи промяната със своите Pixel 4 и 4XL. Samsung ще трябва внимателно да балансира плюсовете и минусите от такова решение, защото използването на оптични сензори за отпечатъци може да бъде финансово изгодно за компанията, която има връзки с местни корейски производители, доставящи частите за тях.

Виж още: Xiaomi, Oppo и Vivo с иновативна технология. Ще се включи ли и Huawei?