Безплатната онлайн платформа за смесено обучениe Smart Classroom ще позволява на учители и ученици да излязат извън ограниченията на класната стая – била тя реална или виртуална, и да станат част от една учеща общност, в която може да се преподава, изпитва, да се поставят домашни и проектни задачи.

Без значение кой къде се намира и кога – необходимо е единствено да се създаде профил и цялата информация от учебния процес се излива в един безкраен поток от знания, познат ни от социалните мрежи като „фийд“.

Smart Classroom е цялостна система от няколко отделни модула, които са свързани помежду си: основен модул за създаване на съдържание и комуникация с учениците; модул за създаване на упражнения с добавена реалност (AR), които се изпълняват в мобилното приложение Smart Classroom AR (за Android); портфолио на учителя и ученика.

Благодарение на партньорството с един от водещите електронни дневници в България - "АдминПлюс“, оценки, поставени в платформата, директно се отразяват в електронния дневник и участват при формирането на успеха на учениците по даден предмет.

Платформата не изисква специални умения за работа във виртуална среда и бива постоянно актуализирана, съобразно потребностите на учители и ученици.  

Тя е:

·         Безплатна;

·         Съобразена с българската образователна система;

·         Изцяло на български език;

·         Достъпна на различни видове настолни и мобилни устройства.

Регистрацията на потребителите на платформата е напълно съобразена с изискванията на Общия регламент относно защитата на данните (GDPR), поради което тя се извършва по три различни начина – самостоятелно от учители или ученици над 14 години, а при ученици под 14 години – от техните родители.

Smart Classroom е част от политиката за корпоративна социална отговорност на Samsung Electronics България.

Вижте още: Samsung с коронно предложение за своите клиенти

Тагове: