Със старта на новото десетилетие Samsung продължава да държи водеща позиция на световния пазар за телевизори, показва класацията на Omdia. Преди по-малко от месец Samsung представи за първи път в Европа флагмана Q950TS QLED 8K и разширената серия от QLED 8K и Lifestyle 4K телевизори. Според анализа на Omdia вече 14 години Samsung е лидер № 1 в света.

Дизайнерски решения от висок клас Samsung съчетава с възможности за персонализация за още по-адаптирано към нуждите на потребителя изживяване. Революционният The Sero например има възможност да бъде ориентиран хоризонтално и вертикално - точно като смартфон.

През 2009 г. Samsung пусна на пазара първия в света LED телевизор със странично осветяване, който, освен че бе изключително тънък, предлагаше силно подобрено качество на картината.

През 2020 г. качеството на картината и звука продължават да са в основата на Samsung QLED телевизорите. Но това, което наистина отличава гамата 2020 от предходните поколения, са подобрените „Smart Screen“ AI възможности.

С премиерата на новия флагман Q950TS QLED 8K Samsung заема водещата позиция при 8К технологиите. Наличен в Европа в размери 65, 75 и 85 инча. Революционният инфинити екран осигурява 99% съотношение на екрана към тялото. 

Сред основните спецификации на новата гама телевизори от Samsung са още адаптивната към светлината в помещението и съдържанието на екрана картина, активният гласов усилвател за елиминиране на фоновия шум и Objecting Tracking Sound+ (OTS+) за триизмерен звуков ефект.

Вижте още: Samsung Galaxy S20 Ultra: ултра смартфонът (видео ревю)

Тагове: