През 2019 г.  Samsung е продал 6.7 милиона 5G телефона, които включват моделите Galaxy S10 5G и Galaxy Note 10+ 5G. С това Samsung изпреварва очакванията за продажбите на първите модели от следващото поколение мобилен стандарт.

Макар 6.7 милиона бройки да не звучат като много на фона на общия смартфон пазар, цифрата всъщност е добра. За сравнение, до IFA 2019 Samsung бе продал само 2 милиона 5G устройства и очакваше да продаде общо 4 милиона до края на годината. Освен това, бройката представлява и значителна част от все още младия 5G пазар – Samsung твърди, че техните устройства възлизат на 53.9 процента от общите 5G продажби.

Новата година ще бъде интересна за растежа на 5G на смартфон пазара. За разлика от телефоните от 2019 г., повечето от които не поддържаха 5G – или в случая на Samsung го поддържаха само на определени модели от висок клас -  разпространението на новия чипсет Snapdragon 865 ще засили значително поддръжката на новия мрежов стандарт сред всички Android флагмани. В същото време разширяването на 5G обхвата от операторите означава, че все повече потребители ще имат реален интерес към покупката на такива телефони.

За Samsung това означава, че вместо да предлага отделен 5G модел за своите нови S и Note флагмани, всеки един от тях по подразбиране ще поддържа 5G, което ще увеличи продажбите.  


Виж още: iPhone се връща към миналото

Тагове: