Samsung Electronics Co., Ltd., международно признат лидер в производството на дисплеи, обяви представянето на нова колекция от прочути творби на Кийт Харинг в Samsung Art Store. Шедьоврите са налични от 1 декември, а колекцията включва 12 от най-забележителните творби на легендарния художник от ХХ век, представяйки неговото непреходно наследство в домовете на хората по целия свят.

 

"Щастливи сме, че можем да покажем силата и виталността на този съвременен майстор в Samsung Art Store", коментира Селин Сангсук Хан, изпълнителен вицепрезидент на Visual Display Business в Samsung Electronics. "Кийт Харинг създава визуален език, разпознаваем по целия свят, и за нас е изключителна привилегия да представим тези произведения на дигитална платформа, за да могат нашите потребители по целия свят да им се насладят у дома."

Кийт Харинг, един от най-известните млади художници на своето време, е типичен представител на градската стрийт култура на Ню Йорк през 80-те години на миналия век. Вдъхновен от уличното изкуство, характерно за града, Харинг започва да излага творбите си в галерии и музеи по целия свят. Той участва и в проекти за социална ангажираност, включително кампании за повишаване на грамотността на хората и инициативи за борбата срещу СПИН.

 

Потребителите на Samsung Art Store вече могат да се наслаждават на екрана на своя телевизор на творби като "Лъчезарното бебе", "Ретроспекция" и "Без заглавие" (Танцуващи кучета), а така тези емблематични творби на Харинг стават по-достъпни за хората по целия свят. Селекцията е и специално подбрана и оптимизирана за формат 16:9 на екрана на The Frame.

"Работата ни за Samsung Art Store е чудесна възможност да споделим култовите творби на Кийт Харинг с любителите на изкуството от цял свят", казва Дейвид Старк, основател и президент на Artestar, международна агенция за бранд лицензиране и консултации, която представлява студиото на Кийт Харинг. "Кийт вярваше, че "изкуството е за всички", а The Frame позволява на творбите му да влязат в домовете както на почитателите, така и на всички нови любители. Надяваме се, че тази колекция ще предизвика интерес към Харинг и неговото творчество."

През цялата си кариера Харинг създава изкуство не само като творческа изява, но и за подобряване на живота на своята общност. Той създава множество стенописи, скулптури и картини в помощ на болници, детски общности в неравностойно положение и различни обществени здравни организации. Неговата фондация e ангажирана да работи с музеи, галерии, издателства и куратори на художествени образователни програми, за да популяризира творчеството му. Харинг е бил тема на няколко международни ретроспективни изложби, а произведенията му са част от големи частни и обществени колекции, включително Музея за модерно изкуство, Музея на американското изкуство "Уитни" и много други.

От самото създаване на Samsung Art Store през 2017 г. Samsung си партнира с изявени художници, музеи и художествени галерии, за да даде възможност на потребителите да разглеждат шедьоври и безценни колекции от уюта на собствения си дом. Наред с тази колекция Samsung Art Store разполага с хиляди други дигитални произведения на изкуството от велики майстори като Густав Климт, Кандински и Ван Гог, както и колекции от дигитални произведения на изкуството от големите световни художествени институции, включително галерия „Тейт“ в Лондон, музея „Прадо“ в Мадрид и музея „Белведере“ във Виена.

За повече информация относно The Frame и Samsung Art Store моля, посетете samsung.com.