Според съобщенията Samsung е планирал събитие Unpacked за представянето на Galaxy S24 в началото на януари, а новите доклади удвояват времевата рамка. Според вътрешни хора от индустрията в Южна Корея новите флагмани ще се появят "в началото на следващата година" и както и последния път, събитието ще бъде в Сан Франциско.

Корейският източник посочва, че събитието ще се проведе на един час път с кола от централата на Apple в Купертино. Това едва ли е изненада, тъй като линията Galaxy S23 също беше представена там, а Samsung има история на провеждане на големите си премиери в САЩ - Galaxy Z Flip4 и Galaxy Z Fold4 дебютираха в Ню Йорк.

Samsung беше домакин на последното изложение Unpacked в Южна Корея, за да популяризира своята родина и кандидатурата си за Expo 2030, което може да се проведе в Пусан, втория по големина град след Сеул.

На събитието очакваме да видим тройка смартфони Galaxy S24 - ваниловите S24 и S24+ със смесица от чипсети Exynos 2400 и Snpadragon 8 Gen 3 и Galaxy S24 Ultra, задвижван изключително от платформата на Qualcomm, който наскоро беше забелязан в Geekbench. Устройството SM-S928U е включено в списъка със Snapdragon 8 Gen 3 (кодово име anineapple), който ще има конфигурация на процесора 1+3+2+2.

Основното ядро работи на 3.30 GHz, което е по-малко от предишното поколение флагмани Snapdragon, но останалото, което е по-впечатляващо - вторият клъстер е с три ядра на 3.15 GHz, третият е с две единици на 2.96 GHz, а останалите две ядра са с тактова честота 2.27 GHz.

Снимка: Unsplash

Виж още: Серията Galaxy S24 може да има титанови рамки както iPhone 15