Samsung продължава да показва практически на всички останали как трябва да се правят актуализациите, а телефоните и таблетите на компанията бяха сред първите няколко устройства, които получиха Android 13, следвайки собствените Pixel телефони на Google. Изглежда, че южнокорейският производител на смартфони няма намерение да лежи на лаврите си и сега планира да се включи в битка за надмощие... със самия себе си. Компанията наскоро изрази желанието си да пусне актуализациите на Android 14 за следващата година дори по-бързо, отколкото достави Android 13, заедно с неговия изключително персонализиран One UI 5 - и то за потребителите на Samsung по целия свят.

Пускането на One UI 5 на Samsung победи Google в поддръжката на Unicode 15 емоджита и наскоро пристигна дори в бюджетния сегмент Galaxy A52 само дни след като флагманската серия Galaxy S22 получи актуализацията. Компанията съобщава, че повечето други устройства като Galaxy A32 и Tab S7 трябва да бъдат актуализирани до края на годината.

Samsung казва, че планира да надмине себе си и да достави актуализации на Android 14 още по-бързо през 2023 г. Не получаваме много подробности как възнамерява да направи това, но се говори за работа с Google и максимално използване на отзивите на потребителите, за да изпълни обещанието си с (това, което би могло да бъде) One UI 6. Компанията се хвали малко за това колко бързо нейният екип успя да сглоби One UI 5, след като Google пусна Android 13 – много по-бързо от други производители на Android апарати и дори от предишните софтуерни актуализации на Samsung.

Навременното и бързо пускане на актуализациите на One UI 5 говори много за ангажимента на Samsung да поддържа своите устройства с най-новия софтуер. Дори и да не постигне тази цел за по-бързи актуализации на Android 14, трудно е да бъдете разочаровани от тези усилия, ако имате техен телефон в джоба си.

Снимка: Unsplash

Виж още: Вижте снимка от предстоящия флагман Galaxy S23 Ultra сравнена с други флагмани

 

Тагове: